CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 13

CN SANT ANDREU 9 – CN CATALUNYA 12
El Sant Andreu va fer un bon partit contra el Catalunya en partit de la lliga màster. Res a retreure: entrega, bon joc i relativa eficàcia. Però la comprovació inefable que el nivell del campionat ha augmentat tant en els darrers tres anys que l’equip difícilment podrà optar als primers llocs de la taula, on històricament havia estat sempre. Sigui com sigui, l’equip planta cara cada setmana, i això és el que dóna credibilitat al grup.
Els graciencs, amb el campió olímpic i exandreuenc Abarca a les seves files, van començar marcant territori. Tres gols en sis minuts els van posar per davant sense discussió (0-3). Pastor va trobar l’escaire visitant en una acció d’home de més, i amb un indefinit 1-3 es va arribar al final del primer quart.
L’equip va trobar-se a sí mateix durant el segon parcial, en què el Catalunya va seguir tenint eficàcia però també els nostres. Llano va fer el 2-3 amb un bon xut botant, però una superioritat va donar el 2-4 als visitants. Encabo, espectacular des de la boia, va fer el 3-4, però la resistència va durar fins aquí. El Catalunya va apretar l’accelerador i malgrat la bona disposició defensiva dels nostres i l’habitual eficàcia de Guzmán, tres gols més van caure a la cistella gracienca fins al 3-7, que semblava irrecuperable. En el darrer moment de la part, un penal va permetre a Peña deixar el tantejador en 4-7.
El tercer temps va dictar sentència. El Sant Andreu va trigar molt a trobar porteria, i mentrestant el Catalunya seguia el seu camí de forma segura i estable.  El marcador enregistrava un difícilment recuperable 5-10 a cinc minuts del final. Només l’actitud andreuenca determinaria si el partit acabava en carnisseria o es recuperava el fil de l’efectivitat per acabar amb dignitat. Afortunadament, res a dir: una cavalcada per banda esquerra de Garcia va acabar amb la pilota a la mà de Pastor, que va xutar fort i amb ràbia per fer el 6-10. Poc després, ell mateix va executar una rosca enverinada que es va colar per l’escaire llarg de la porteria gracienca en el que sense dubte va ser el millor gol de la nit i va suposar el 7-10.
En el darrer parcial l’equip va buscar la sorpresa i la remuntada, però els graciencs no ho van permetre. Amb dos gols i un marcador de 7-12 el partit quedava vist per sentència i només la inèrcia positiva dels nostres i la sensació de poder fer alguna cosa més van permetre que el marcador fos més estret. Encabo va fer el 8-12 a quatre minuts del final, però ja no hi havia temps per més. Peña va marcar el 9-12 mentre el partit agonitzava i s’escapaven tres punts més de la piscina municipal.
La setmana vinent l’equip visitarà la sempre complicada piscina de Molins de Rei amb l’objectiu de sumar una victòria que li permeti seguir lluitant per acabar la fase regular entre els vuit primers.
Alineació: Marcos Guzmán, Óscar Llano, David Peña, Javi Aguilar, Ginés Alonso, Vicenç Pascual, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Sergio Martínez, Albert Encabo, Ramon Guiral, Javi Belmonte, Albert Ferrer, Carlos Gadea, José María Ballesteros. Entrenador: JJ Aymerich