Bosch es proclama campió de la travessa Neda al Món

IMG_8461Jordi Bosch es va imposar a la sisena travessa de Neda el Món a les Illes Medes. Es tracta d’una competició solidària amb la Marató de Tv3 però competitiva en la qual el nedador del Club Natació Sant Andreu va arribar en primera posició a la distància de 5.200 metres en una hora, 5 minuts i 50 segons.

El fondista andreuenc va explicar que es va trobar força bé durant tota la prova a pesar de l’adversitat física amb la qual partia. Bosch arrossegava problemes a les espatlles però va poder pair el dolor i va reconvertir els obstacles en oportunitats: “El mar estava molt picat, fet que m’afavoria a mi davant d’uns rivals molt competitius. Nedava al costat de la selecció espanyola júnior d’aigües obertes però al final vaig poder esprintar per arribar primer”.

Bosch es plantejava la competició amb la màxima motivació doncs és una de les curses favorites del nedador: “És una travessa molt xula i per una bona causa,  La Marató de Tv3. El temps no va acompanyar però hi havia un ambient molt bo”.

IMG_8375Ara ja s’ha acabat la temporada d’aigües obertes i és moment de reflexionar sobre els resultats de tot l’estiu. El nedador nascut al 1994 s’ha mostrat satisfet: “Estic molt content. He pogut revalidar el títol de campió del Circuit Català de Travesses i he obtingut moltes ganes d’afrontar nous reptes a la llarga distància i de cara a la temporada d’aigües obertes que m’espera l’estiu que ve”

Jordi Bosch és compagina la natació de piscina amb les aigües obertes donada a la seva condició com a fondista. A l’estiu, quan tothom descansa, ell fa travesses tant populars com competitives, sempre de forma destacada entre els millors nedadors del país.

Fa un any i mig va debutar als 25 quilòmetres a França però es va consolidar en aquesta prova tan dura el passat mes de juny al Campionati Italiani di Nuoto in Acque Libere a Castel Gandolfo on va arribar en desena posició després de 5 hores i 10 minuts. A part de convertir-se en campió del Circuit Català de Travesses, és finalista al Campionat d’Espanya Absolut de llarga distància i un dels nedadors principals de l’equip de natació absolut del Club Natació Sant Andreu.