Àngel Bernet: “Quan vaig pel club, la gent em felicita”

Àngel Bernet és el president del CN Sant Andreu des que va guanyar les eleccions l’estiu passat. Amb Bernet fem la prèvia de la Copa de la Reina que acollirà la piscina Pere Serrat a partir del divendres 6 de febrer i repassem les principals mesures que ha impulsat en els seus primers mesos en la presidència del club.

ANGEL BERNET-PER INTERNETEl divendres comença la Copa de la Reina. Ja està tot llest per la cita?

Està tot preparat i ens fa molta il·lusió. A més, hem tingut molta sort amb el sorteig, ja que els contrincants en principi més difícils estan a l’altre grup. Estem molt animats.

El que no es volia era el Sabadell en un inici, bàsicament.

Exacte. A més, el Sabadell té el pitjor contrincant que podia trobar-se: el Mediterrani, l’equip que sobre el paper el pot posar en més dificultats.

Ha pres alguna mesura especial el club de cara a la Copa de la Reina?

Hem instal·lat unes grades supletòries. Estem acostumats a esdeveniments així, ja que organitzem el gran premi Ciutat de Barcelona, que és internacional. Tenim certa experiència.

Respecte les graderies supletòries, s’augmenta la capitat de públic a la Pere Serrat?

No, simplement és per l’aforament de la piscina en quant a arbitratges, suplents, etc. Però esperem una gran assistència. Més en haver vuit equips participants,

Quin objectiu es marca el club a nivell esportiu?

Amb una mica de sort, perquè alguns partits estan molt igualats, em veig confiat de poder arribar a la final. Ens ajuda el sorteig.

A més, l’equip femení està rendint molt bé aquesta temporada. Al masculí, tot i que la lliga està molt igualada, no rutllen tan bé les coses. Quin balanç es fa a mitja temporada del nivell dels equips de waterpolo?

El femení està al nivell esperat, entre tercer i quart. Amb el masculí hem tingut una mica de davallada, perquè al principi de temporada vam tenir moltes baixes, un parell que es van accidentar i sobretot el porter en dos partits que vam perdre. No són excuses, però els altres equips també s’han reforçat molt. Crec que el Sant Andreu hauria d’estar una mica per sobre de la mitja taula i, en canvi, el trobem a la part baixa.

És la primera temporada com a president del CN Sant Andreu després de guanyar les eleccions el darrer estiu. Com valores aquests primers mesos?

Millor no podia anar! (Riu) Vam començar amb la Supercopa d’Espanya de l’equip masculí de waterpolo, una fita que no havíem aconseguit mai. No és mèrit meu, però vam començar amb bon peu. A més, hem aconseguit la pau social, i ara hi ha optimisme al club i els resultats també acompanyen. Cal anar treballant dia a dia per millorar cada cop més.

Quines diferències hi ha respecte el club que vas trobar-te i l’estat actual del CN Sant Andreu?

Abans d’arribar, va dimitir la junta directiva i hi havia unes vagues de treballadors, una sèrie de coses que es volien externalitzar i altres moviments atípics que no afavorien la pau social. Una vegada resolts aquests assumptes, ara el club està enfocat d’una altra manera i anem en bon camí.

Quan vas arribar, vas incidir en diferents aspectes. Un d’ells, la comunicació respecte els socis. S’ha millorat?

I tant. Hem fet una pàgina web nova, que encara falta retocar-la, on informem de totes les millores que fem mensualment al club. Hem obert una secció d’atenció al soci per atendre qualsevol queixa que ens vulguin fer arribar, amb un màxim de 15 dies per a respondre-la. Sembla que, a més, els socis estan contents, que és el més important. No sé si havia passat amb els altres presidents, però jo vaig pel club i la gent em felicita. Esperem mantenir aquesta bonança.

S’ha impulsat diferents mesures a nivell de manteniment i similars. Què hi ha en ment de cara als propers mesos?

Per aquesta any, hi ha un estudi d’estalvi energètic. Ens gastarem 50.000 euros, però els recuperarem en un any i escaig, motiu pel que val la pena invertir. Volem fer tres pistes de pàdel i acondicionar una sala de caire social que tenim on tenim unes columnes per dotar-la de major aforament.

Respecte l’estudi d’estalvi energètic, quines mesures s’aplicaran per recuperar la inversió en poc més d’un any?

Per exemple, els llums de la piscina estan encesos 24 hores al dia. Hi ha molts fluorescents per il·luminar la majoria de les instal·lacions del club. Si els substituïm per LEDS, que són cars, ens estalviem diners i ja no hem ni de pagar els 50.000 euros. És rentable aquest canvi sempre que se superin les 8 hores de llum encesos. No ens interessa instal·lar-los a les pistes de tennis, però sí a la piscina.

Una de les preocupacions del soci el passat estiu era la situació econòmica del club. Com es troba ara mateix el CN Sant Andreu?

A l’última assemblea vam explicar la situació, on teníem unes pèrdues anuals d’uns 150.000 euros. Això no ens ho podíem permetre. Vam augmentar les quotes, cosa que suposa uns 110.000 euros a l’any, més uns 60.000 que mirarem d’estalviar per tancar l’any a zero. No pretenem fer beneficis, però tampoc pèrdues.

A més, vam aprovar a l’assemblea un estudi per obtenir 900.000 euros en cinc anys per a fer unes inversions previstes. Així, en cinc anys el club estarà molt millor que quan el vam trobar. Per exemple, la cúpula retràctil de la piscina, que està una mica malmesa, la renovarem. Però està valorada en 350.000 euros, aquesta inversió.

Per recapitular, per deixar els comptes a zero es busca compensar les pèrdues a través de les quotes, com el cost patrimonial de 18 euros a l’any i l’estalvi, també prescindint de nedadors com Erika Villaécija i Melquiades Álvarez.

Sí. A mi m’interessa molt més potenciar la base que no pas nodrir-nos de grans figures. Amb bons entrenadors avançarem molt. Cal treballar amb els nanos que comencen a nedar. És llavors quan cal polir-lo s i garantir-los bons entrenadors. Amb 20 anys,  ja és un altre perfil. Aquest diumenge, per exemple, la Jessica Vall ha quedat primera en un torneig a Luxemburg en els 100 metres braça i l’Africa Zamorano ha estat tercera en els 200 esquena. La setmana anterior, vam ser campions en la categoria femenina. Tot això és molt important. El Sant Andreu és un club de referència. Quan vaig a reunions amb la Federació Espanyola, ens prenen una sèrie d’atencions perquè som un club bandera a tot l’estat.

Parlaves de Jessica Vall i África Zamorano. Són ara mateix les dues figures més representatives del bon moment esportiu del club?

Sí, però darrera hi ha molta més gent: Marc Calzada,  Juanjo Garcia, l’Alba Guillamon, l’Arnau Honrubia… hi ha un planter de 10 o 12 persones que tenen moltes possibilitats si continuen entrenant a alt nivell.

 

Entrevista de T. Martinez, de  rtve Esports

Deixa un comentari