Ajustada victòria dels màsters a Terrassa

20160129010536 CN TERRASSA 8 – CN SANT ANDREU 9

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 10

Meritòria i treballada victòria del Sant Andreu a Terrassa, segona consecutiva després de les vacances nadalenques, i que confirma, com a mínim a priori, la recuperació de l’equip, donada la dificultat de vèncer a la piscina vallesana i l’esperit demostrat en tot moment a l’aigua. El triomf s’ha fonamentat en la gran actuació de Guzmán a la porteria, l’eficàcia del contraatac i la màxima efectivitat en jugades de superioritat, aspecte tradicionalment negatiu.

El partit ha començat bé, fort, vibrant i tens. En la primera expulsió a favor Núñez ha marcat el 0-1 amb un potent xut exterior que ha fet pal i gol. A continuació Guzmán ha desbaratat la primera ocasió clara local amb dues grans intervencions i una passada mil·limètrica per Guiral, que ha sortit al contraatac i ha fet el 0-2. El Terrassa apretava tot i que amb poques idees. De tota manera, la inqüestionable qualitat dels seus llançadors ha estat la seva millor arma, i amb dos xuts inabastables ha aconseguit primer l’1-2 i després l’empat a 2. El Sant Andreu ha encaixat bé el revés i ha tingut temps de fer el 2-3 en una acció ja habitual, Martínez en home de més xutant al curt. Final del primer temps i resultat de cara.

La segona part ha començat amb un gol del Sant Andreu calcat al 0-2: bloqueig defensiu, aturada de Guzmán i contraatac poderós en solitari, aquest cop de Díaz, que ha posat el 2-4. Nova reacció local amb un altre xut exterior per fer el 3-4, i resposta contundent dels nostres, amb un nou gol en home de més que s’ha fabricat Guiral a la seva mida des de la dreta de l’atac (3-5). El partit no perdia intensitat i un altre xut des de cinc metres ha permès el Terrassa tornar-se a posar a un gol (4-5), però Díaz ha tornat a marcar sobre el xiulet final i  ha permès l’equip arribar al descans amb dos gols d’avantatge (4-6).

El ritme del partit, les dimensions de la piscina i la intensitat del joc han mermat les forces dels dos equips en alguns moments, però qui més ho ha pagat en el tercer quart ha estat el Sant Andreu. Tot i que només començar Díaz ha fet hat-trick en convertir en gol un nou contraatac (4-7) i donava a l’equip el màxim avantatge, l’atac andreuenc s’ha quedat penjat a partir d’aquest moment i el Terrassa ho ha aprofitat per treure a passejar els recursos atacants que no havia mostrat fins llavors. Amb dues accions de qualitat, aprofitant les expulsions a favor, han fet dos gols que han tornat a deixar el marcador igualadíssim amb un 6-7 amb què s’ha arribat al darrer parcial.

La inèrcia del tercer temps s’ha fet visible en l’inici del quart, ja que la defensa terrassenca bloquejava amb facilitat els llançaments andreuencs i un nou xut des de fora ha permès els vallesans empatar el partit per primer cop (7-7). En la jugada següent el Sant Andreu ha estat afortunat, ja que una jugada polèmica ha deixat desguarnida la defensa de Guzmán i el jugador local que s’ha plantat sol al seu davant ha estavellat la pilota al pal. Tot i això, qui ha tornat a marcar de nou en home de més ha estat el Terrassa, que s’ha posat per davant en el marcador per primer cop quan quedaven cinc minuts per al final (8-7). La reacció ha estat immediata i fulminant, ja que Núñez, incrustat a la banda esquerra de l’atac i sense pràcticament angle de tir, s’ha tret un llançament ras i potent que ha sorprès defensor i porter i que, igual que el primer, ha fet pal i gol per tornar a empatar el partit a 8. A partir d’aquest moment s’han succeït les ocasions a una i altra porteria de forma taquicàrdica mentre el crono baixava imparable cap al final del partit. Tot dos equips han buscat la victòria com si d’una final es tractés i tothom tenia més o menys clar que qui fes gol se l’enduria. L’èxtasi ha arribat a un minut del final. Llano s’ha escolat entre la defensa vers el segon pal i una passada mil.limètrica de Guiral a la seva mà dreta li ha permès superar el porter i fer el 8-9 que seria definitiu. El Sant Andreu ha defensat amb èxit el darrer atac local i ha jugat la darrera possessió amb prudència fins el xiulet final. Gran victòria i eufòria justificada.

La setmana vinent l’equip rep a casa el Can Dragó, cuer de la classificació.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Jordi Díaz, Óscar Llano, Ginés Alonso, Sergio Martínez, Cristian Núñez, David Peña, Emma Campos, Guillem Bonamusa, Arnau Olmos, Leo Senosiain, JJ Aymerich