Ajustada derrota dels màsters a Premià

12079677_981892188498665_867548731378174960_nCN SANT ANDREU 6 – CN PREMIÀ 7CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 6

Trepidant partit el jugat el passat dijous a la piscina municipal, amb un joc atractiu i intens, que va caure de la banda visitant i que significa la tercera derrota de la temporada per al Sant Andreu.

L’equip venia d’una gran victòria contra el Poble Nou, però algunes baixes destacades i un Premià amb tota l’artilleria van igualar un partit que en principi era de pronòstic local, tot i la igualtat que tenen sempre els partits que juguen aquests dos equips.

El partit va començar malament per als nostres. Amb un ritme alt, anades i vingudes i força desgast físic, el Premià va picar primer i va fer el primer gol (0-1). Semblava que el Sant Andreu tenia pressa per empatar i la combinatòria d’accions precipitades i poc moviment en atac generava sortides al contraatac d’un Premià disposat a aprofitar les seves opcions. En una d’aquestes sortides va arribar el 0-2 i una certa preocupació en veure que la primera part acabava amb aquest marcador i sense haver vist porteria.

El segon temps va servir per estabilitzar la defensa. Els maresmencs ho provaven amb la innegable qualitat del seu boia, però l’entramat defensiu va començar a donar resultats i les accions perilloses provenien de llançaments exteriors que s’estavellaven als pals o als braços de Llordella. A l’altra banda, però, les coses no anaven gaire millor. L’atac guanyava en intensitat però no en eficàcia, i només una jugada personal espectacular d’Encabo ve permetre, ben entrat el parcial, fer el primer gol i igualar les coses (1-2). Pocs minuts després la pilota s’esmunyia de la mà d’Ortega en llençar un penal que hagués pogut representar l’empat, i s’arribava al descans amb desavantatge mínim.

L’espectacle en estat pur va arribar al tercer temps. Tota la manca de gol que els dos equips havien tingut fins llavors va saltar per l’aire i el partit va entrar en una fase d’emoció brutal, alternances en el marcador, intensitat defensiva, ocasions de totes formes i tensió mal resolta. Tot plegat, però, no va ser gens favorable als interessos andreuencs. El Premià tornava a marcar primer en una errada de marcatge al seu boia quan l’empat era més a prop (1-3). A partir d’aquest moment el joc interior del Sant Andreu va ser determinant: a les mans d’Encabo restava el poder del gol. Un gir sobre sí mateix i el xut posterior servien per posar el 2-3. Decepció immediata en fer el Premià el 2-4 en home de més. Però de nou Encabo al rescat amb dos gols més des de la boia: el primer, una obra d’art amb defensa i porter penjats del seu coll, pilota d’esquerra a dreta i revés final a porteria buida, sense dubte el millor gol de la nit (3-4). Poc després, gir acadèmic i nova finalització certera per empatar el partit a 4. Semblava que el més difícil estava fet i més quan, en ple vendaval individual, Encabo provocava un segon penal que ell mateix llençava i que va ser aturat espectacularment a dues mans per l’exandreuenc Sergi López. Immediatament, i abans que la part acabés, el Premià va retrobar el camí del gol i va tornar a manar en el marcador amb dos gols consecutius, un de rebot (4-5) i l’altre de penal (4-6). Final del tercer quart, doncs, amb l’estat d’ànim alterat i la necessitat de trobar solucions per donar la volta al matx.

Calia, doncs, marcar primer per tenir opcions en el darrer parcial, però sense caure en l’error de la precipitació. Tothom sabia que el Premià jugaria possessions llargues, la qual cosa obligava a arriscar en defensa per provocar l’errada visitant. En tot cas, el tercer penal de la nit a favor del Sant Andreu el transformava en gol, aquest cop sí, Llano (5-6), i a partir d’aquí la intensitat i la incertesa en van fer amos del partit. El Premià va fer el 5-7 que deixava poques opcions als nostres en els pocs minuts que quedaven. Tot i això, Llano de nou va marcar en home de més (6-7) i el darrer minut del partit va servir per desbaratar l’últim atac maresmenc i tenir el darrer llançament per empatar, que Llano va enviar al pal. Derrota final, balanç inesperat de victòries i derrotes (3-3) i un darrer compromís abans de l’aturada nadalenca, el proper dijous a Sabadell.

Alineació: Rubén Llordella, Àlex Ortega, Óscar Llano, Ginés Alonso, Albert Encabo, Emma Campos, Sergio Martínez, David Peña, Arnau Olmos, Guillem Bonamusa, Leo Senosiain, Óscar Ballesteros, Cristian Núñez, Carlos Gadea, Quim Font, Marcos Guzmán, José María Ballesteros i JJ Aymerich.