Aclaparadora victòria dels màsters

1622702_685073208180566_942235289_nCN SANT ANDREU 9 – CN PREMIÀ 5

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 6

El Sant Andreu s’ha retrobat amb la victòria en un interessant partit disputat a la piscina municipal contra el sempre incòmode Premià. L’equip, que venia de perdre la darrera jornada a la piscina del líder, s’ha conjurat per recuperar les sensacions que l’han portat a instal.lar-se fins ara a la part alta de la taula.

El partit ha començat amb bon ritme. El Premià ha vingut amb les idees clares i amb l’objectiu de treure Ramon Guiral de la marca del boia per augmentar així les seves opcions de joc interior. La cosa no els ha anat malament, però conscient del què passava, el Sant Andreu ha intensificat el treball defensiu amb ajudes des de totes les posicions i això ha obligat els maresmencs a prodigar-se en el llençament exterior, la qual cosa ha permès lluïr Llordella, especialista en mitja distància. En atac les coses han anat fluïnt i també hi ha hagut força opcions des de fora, aprofitant que la defensa visitant ha prioritzat evitar que les pilotes arribessin amb facilitat al boia Encabo. Així, un primer xut poderós d’Aguilar  ha significat l’1-0. Poc després, el porter del Premià, Sergi López, ha aturat un penal al seu excompany d’equip, Ginés Alonso, que hagués pogut fer augmentar l’avantatge. S’ha encarregat de fer-ho Guiral amb un gol brutal des de sis metres amb un llençament sense armat, i tot canell, que ha entrat per l’escaire per admiració de propis i estranys (2-0). El Premià ha vist recompensats els seus esforços amb un gran gol de vaselina (2-1), però Encabo encara ha tingut temps de fer el 3-1 des de la boia per tancar la primera part.

La segona part ha començat amb un retoc tàctic necessari. L’entrada de David Peña a la marca ha permès alliberar Guiral de les tasques defensives interiors i ser molt més selectius a l’hora de donar les ajudes. Això ha permès el Sant Andreu arriscar una mica més en defensa i sortir al contraatac en recuperar la pilota, la qual cosa ha estat pràcticament impossible en el primer quart. Passats uns minuts Martínez ha fet el seu gol habitual en home de més (4-1) i una contra liderada per Aguilar ha acabat a mans de Cruz que ha fet un gran gol després de desplaçar-se tres metres amenaçant sobre el pal curt del porter (5-1). La cirereta de la part l’ha posada Llordella aturant un penal que ha certificat el zero en contra en aquest segon temps.

Semblava per tant que el Sant Andreu no havia de fer res més que mantenir el ritme del joc i controlar anades i vingudes, i la victòria s’aniria afiançant com fruita madura. Però de forma sorprenent en la tercera part els nostres no han vist porteria malgrat les múltiples ocasions de que han disposat, i cal agraïr la tasca defensiva i a la porteria per fer que el Premià només hagi aconseguit un gol en superioritat (5-2). Així les coses, un tercer temps esgotador per les contres a una altra banda i la poca eficàcia de tots dos equips han deixat un darrer quart en que les sensacions eren inevitablement bones però el marcador assenyalava un avantatge de tres gols que feia el tram final del partit, com a mínim, perillós.

Per si fos poc el parcial ha començat amb un nou gol visitant (5-3) i s’ha acabat el riure, ja que han aparegut els fantasmes d’altres partits. Afortunadament la reacció andreuenca ha estat ràpida i Encabo ha pogut marcar el 6-3 en una bona acció interior a passada de Guiral. Aquest gol ha desencadenat una sèrie d’atacs que han canviat totalment la dinàmica del partit, i de cop i volta tots dos equips s’han trobat superant les defenses rivals i trobant porteria amb certa facilitat. El Premià ha fet el 6-4 de seguida en home de més des del pal, i en l’acció següent Cruz ha estavellat una vaselina al travesser i Encabo, atent, ha aprofitat el rebot per marcar el 7-4 a porteria buida. El propi Cruz ha pogut marcar a continuació el 8-4 en una acció de murri en què ha posat la pilota per damunt del porter amb un ganxo de dretes que ningú esperava. Amb quatre gols d’avantatge i pocs minuts pel final semblava difícil, ara sí, que el Premià pogués fer saltar la banca amb una remuntada heroica. Han pogut, això sí, fer el 8-5, però el marcador l’ha tancat el Sant Andreu amb un nou gol d’Aguilar de llençament exterior (9-5). El partit no podia acabar de millor manera, ja que la darrera jugada del partit ha estat un penal a favor del Premià que Llordella ha tornat a aturar signant una de les millors actuacions de l’any.

Amb aquesta victòria el Sant Andreu s’enfila fins la tercera posició i dijous vinent tancarà l’any rebent l’equip que l’ocupava fins avui, el Sant Adrià, en un derbi que permetrà tornar a Sant Andreu els múltiples exjugadors del club que militen a l’esquadra del Besòs.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Óscar Llano, Albert Encabo, Javi Aguilar, Juanjo Garcia, Sergio Martínez, Arnau Olmos, David Peña, Iñaki Corbalan, Guillem Bonamusa, Marc Cruz, Leo Senosiain, Carlos Gadea, Marcos Guzmán, José María Ballesteros i JJ Aymerich.