Última Jornada de la 1a fase, superada!

15202640_1246037735417441_1748776095755244624_nCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 16

CN SANT ANDREU 13 – CN SABADELL 8

El Sant Andreu màster ha conclòs de forma brillant la primera fase del Campionat de Catalunya en derrotar el Sabadell a la piscina municipal i certificar el seu passi a la fase final en obtenir el tercer lloc final a la taula gràcies a la combinatòria de resultats en aquesta darrera jornada.

L’equip, que venia de classificar-se matemàticament després de la victòria de la setmana passada a Martorell, s’ha trobat un rival just d’efectius i força allunyat a la classificació. El partit, per tant, no tenia més al.licient que obtenir els punts de la millor manera i passar una bona estona de waterpolo.

Fruit de les circumstàncies, el matx ha començat amb poc ritme i baixa intensitat. A pocs minuts de l’inici Encabo ha provocat un penal que Ginés ha transformat en l’1-0. Però el Sabadell ha donat la cara i ha empatat de seguida amb un bon xut exterior (1-1). El resultat s’ha mantingut durant força estona fins que de nou Ginés ha pogut marcar amb un xut a l’angle curt des de l’esquerra de l’atac (2-1). Abans del descans, els vallesans han trobat l’empat a 2 amb un llençament creuat. Tot i veure quatre gols, la primera part ha estat força anodina.

El segon temps no ha variat gaire. El Sant Andreu s’ha llençat a l’aigua amb un set inicial completament nou, a excepció de Llordella a la porteria. El Sabadell ha vist porteria en primer lloc en aprofitar un rebot des del pal (2-3). L’empat a 3  no s’ha fet esperar, en un dels gols més espectaculars de la nit: assistència mil.limètrica de Martínez a la boia i Díaz de revés ha clavat al bola a la xarxa. Curiosament el Sabadell s’ha tornat a avançar amb un altre llençament exterior (3-4), i ha calgut posar-se una mica les piles abans que comencessin a sonar les primeres alarmes. Així, Aguilar ha marcat des de l’esquerra amb un xut potent (4-4), Díaz ha culminat un contraatac per tornar a posar el Sant Andreu per davant (5-4) i ell mateix ha pogut marcar el seu tercer gol abans d’arribar a la mitja part (6-4).

En el tercer temps el Sabadell ha començat a notar la davallada física a causa de la poca profunditat de banqueta, i els contraatacs andreuencs s’han succeït amb més freqüència. Encabo ha fet el 7-4 en una acció d’u contra u amb el porter, i Pastor també ha marcat en circumstàncies similars (8-4). Els vallesans no s’han rendit i han buscat amb interès la porteria local, defensada en els dos darrers quarts per Guzmán. En una d’aquestes accions ha arribat el 8-5, i s’ha iniciat un intercanvi de cops que les defenses més aviat toves han facilitat. Pastor ha fet el 9-5 en una nova contra. El Sabadell ha fet el 9-6 en una acció que s’ha esmunyit per sota el braç de Guzmán. Ginés ha fet el seu hat-trick particular en culminar a l’escaire un home de més des del pal (10-6), i encara els visitants han marcat un darrer gol abans del darrer descans (10-7).

El partit no era gaire atractiu a nivell de joc però els gols l’han animat. El darrer temps, perfectament evitable, ha permès el Sant Andreu augmentar el seu avantatge i tancar el marcador amb bons guarismes. Díaz ha marcat l’11-7 de contraatac abans que el Sabadell sumés el seu darrer gol (11-8). Després, dos gols més per arrodonir: Aguilar de potent llençament exterior (12-8) i finalment Gadea en finalitzar un nou contraatac i marcar així el seu primer gol de la temporada (13-8).

Ara l’equip queda a l’espera de conèixer el calendari de la fase final, en que lluitarà contra els millors equips de la categoria per un lloc al podi del campionat. La primera cita serà el 12 d’abril.

Alineació: Rubén Llordella, Javi Belmonte, Vicenç Pascual, Ginés Alonso, Albert Encabo, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Javi Aguilar, Leo Senosiain, Carlos Gadea, Jordi Díaz, Sergio Martínez, David Peña, Marcos Guzmán, JJ Aymerich