Els màsters cauen a Mataró, però continuen realitzant una lliga impecable!

WhatsApp-Image-2017-10-20-at-00.21.401CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 12

CN MATARÓ 11 – CN SANT ANDREU 9

El Sant Andreu ha tornat sense premi de la piscina del Mataró, en un partit en què tot i anar a remolc en la major part dels minuts, ha tingut la victòria a l’abast. Malgrat això, els punts s’han quedat al Maresme i l’equip ha sofert la segona derrota de la temporada.

El partit ha començat amb un ritme trepidant.  Coneixedors del bon moment andreuenc, els locals no han volgut fer cap concessió, i els nostres s’han trobat amb la moral alta després de recuperar en l’últim minut jugadors determinants que en un primer moment eren baixa. Així, Pastor ha esdevingut el gran protagonista de l’atac andreuenc a còpia de llençaments exeteriors tan en atac estàtic com en superioritat. Amb un xut escairat ha fet el 0-1. Poc després el Mataró ha empatat a 1. En la següent jugada Pastor ha marcat de nou des de fora i ha posat l’1-2. El Mataró, aprofitant al màxim l’eficàcia del llençament exterior, ha empatat de seguida (2-2) i ha aconseguit posar-se per davant en el marcador amb una acció individual del seu boia (3-2). Amb aquests guarismes s’ha arribat al final del primer quart.

La segona part ha començat amb una tònica semblant. Tot i que el Mataró ha marcat primer (4-2) el Sant Andreu ha reaccionat de forma fulminant. Pastor de nou ha marcat en home de més (4-3) i després d’una recuperació interior, ell mateix ha fet el quart gol dels nostres amb un llençament escorat al pal esquerre per posar l’empat a 4 en el marcador. Just quan millor jugava l’equip, i  havent superat el primer desavantatge clar, s’han succeït una sèrie d’errades individuals que  han  donat ales als locals. Tres pèrdues de pilota al mig del camp per passades imprecises han permès que el Mataró culminés dues contres sense opció per a Guzmán a la porteria. I amb un altre llençament a l’escaire, el marcador s’ha transformat en un 7-4 desesperançador que semblava portar a la paperera tota la feina feta fins llavors. Afortunadament l’equip ha recuperat el gol quan més falta feia, i Díaz ha marcat el 7-5 segons abans d’arribar a la mitja part, mantenint el tantejador en una diferència perfectament recuperable.

En la tercera part les coses han començat a canviar. El Sant Andreu ha intensificat el pressing a l’arc i els mataronins han començat a perdre efectivitat de cara a porteria. Guzmán repelia amb criteri els atacs locals, més forçats, i això ha permès l’equip sortir amb més freqüència al contraatac, la qual cosa no s’havia vist fins llavors. Díaz ha fet el 7-6 en una d’aquestes contres iniciades per una passada llarga de Guzmán, però el Mataró ha trobat la manera de fer l’únic gol d’aquest parcial (8-6). Pastor, en una altra contra acadèmica, ha marcat el 8-7 i s’ha arribat al darrer quart amb tot a l’aire i una diferència mínima.

El darrer parcial ha començat amb nervis. Els uns veien perillar la victòria i els altres es veien capaços d’aconseguir-la. El Mataró ha picat primer marcant el 9-7 amb un xut exterior imparable. Poc després, Encabo, que fins llavors havia provocat un munt d’expulsions però encara no havia vist porteria, ha pogut marcar el 9-8 amb que tornava la igualtat. La defensa numantina del Sant Andreu evitava que les embestides locals acabessin en gol, i en atac la lucidesa dels xutadors feia preveure alguna cosa gran. Efectivament, Guiral ha fet un llençament intel.ligent des del costat esquerre de l’atac que el porter local no ha pogut aturar (9-9). Amb l’empat aconseguit i en línia ascendent, tot era possible i l’equip ha buscat la victòria amb criteri. Després de defensar espectacularment una jugada de dos de menys, els maresmencs han estat premiats amb una altra superioritat que, aquest cop sí, han sabut aprofitar per marcar el 10-9. Amb poc temps per aconseguir l’empat, una passada desafortunada ha propiciat un contraatac local que ha acabat amb la resistència andreuenca (11-9). Ja no hi ha hagut temps per a res més. L’equip ha marxat al vestidor amb la cara ben alta però sense haver pogut sumar res més que el punt assignat a tota derrota.

Dijous vinent l’equip jugarà a casa contra el cuer, l’Atlètic-Barceloneta.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Jordi Díaz, Ginés Alonso, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Albert Encabo, Marc Cruz, Sergio Martínez, Leo Senosiain, Guillem Bonamusa, Cristian Núñez, Vicenç Pascual, JJ Aymerich.