Màsters: A un gol de l’empat

LirolaCusso_CNSA_058 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 24

CN SANT ANDREU 8 – CE MEDITERRANI 9

Definitivament la segona volta del campionat màster està essent un calvari per al Sant Andreu. Les bones actuacions contra els primers classificats de la taula es combinen amb partits més aviat lamentables contra els equips més fluixos, però en les darreres setmanes tots els partits tenen un denominador comú: la derrota. Avui s’ha sumat la cinquena consecutiva contra un Mediterrani en segona posició i en un partit realment bo en que tots dos equips han fet mèrits per emportar-se els punts.

La primera part ha començat amb l’estratègia prou clara: defensa en zona per evitar el joc interior de la seva principal arma, el boia, i sortida al contraatac sense posar en risc l’estabilitat defensiva. Malgrat això, en el primer atac visitant ha caigut una expulsió i el Mediterrani s’ha avançat (0-1). En la jugada següent, però, una errada de marcatge ha deixat sol Martínez a la banda esquerra. Ginés l’ha vist i li ha donat l’assistència per aconseguir l’empat a 1. El partit anava i venia amb accions de gol als dos costats. A l’àrea local Llordella s’ha erigit com el gran protagonista amb aturades de mèrit una darrera de l’altra. El Sant Andreu s’ha pogut avançar amb un xut a l’escaire de Llano, imparable (2-1), però una acció individual d’extrema habilitat de l’extrem dret visitant li ha permès empatar a 2. En el darrer moviment del parcial el Medi s’ha avançat amb una canonada imparable (2-3).

El partit estava a punt de caramel, amb tothom endollat i els dos equips donant el millor d’ells mateixos. Els primers atacs de la segona part no han estat resolutius i el marcador no s’ha mogut fins que el boia visitant s’ha desmarcat amb molta habilitat i ha rebut la pilota per fer el 2-4 imparable. D’aquí fins al final del quart Llordella ha posat pany i forrellat i la sort s’ha aliat amb els nostres quan una espectacular aturada del porter ha caigut a mans de Díaz i aquest ha assistit Aguilar que sol davant del porter ha fet el 3-4 quan més falta feia. Envalentit per entrar de nou en el partit, el Sant Andreu ha explotat al màxim l’estabilitat defensiva i un nou contraatac llençat per Llordella ha posat Díaz a tres metres després de nedar la diagonal, creuant la pilota fora de l’abast del porter i empatant el partit a 4. Llençat, l’equip ha aconseguit posar-se per per segon cop amb avantatge quan Díaz de nou ha rebut a l’interior de l’àrea i ha llençat sense mirar fent impossible l’aturada del porter (5-4). Amb aquest marcador s’ha arribat al descans.

Tothom sabia el que quedava per jugar i que la irregularitat ha estat una tònica aquesta temporada. És per això que ningú ha llençat la tovallola quan el Sant Andreu s’ha vist incapaç de marcar ni un sol gol en el tercer temps, amb llençaments mal escollits i errades en l’entrega. Amb poca cosa el Mediterrani ha pogut fer primer l’empat a 5 i després el 5-6, aprofitant el desencert local i arribant al darrer quart amb un mínim avantatge.

La darrera part ha estat també d’infart, però a diferència del tercer temps els gols han plogut a ambdues porteries i el partit s’ha convertit en una selva de possibilitats per als aficionats a les apostes. Reprenent la dinàmica defensiva dels dos primers quarts, el Sant Andreu ha pogut empatar amb un nou gol de contraatac dels mateixos protagonistes: atura Llordella, surt Díaz, el primer passa i el segon rep i marca (6-6). Una errada de marcatge en el joc interior ha permès els de Sants posar-se per davant de forma immediata (6-7). Acte seguit, una assistència de Cruz a Encabo ha acabat amb penal i Díaz ha tornat a empatar el partit amb autoritat (7-7). El Mediterrani ha tornat a marcar, aquest cop acabant des del pal una jugada d’home de més (7-8), però no hi havia temps per respirar i poc després una pilota dividida a l’àrea visitant l’ha recollida Encabo que amb control gairebé artístic l’ha posada de vaselina al pal llarg per empatar a 8. Quedaven dos minuts i tot era possible. Però com ve essent habitual en les darreres jornades, els astres s’han alineat a favor del rival i una pilota morta a dos metres després d’un rebuig de Llordella ha estat aprofitada per un atacant visitant per marcar el 8-9 a quinze segons del final. No hi ha hagut temps per res més i la victòria s’ha escapat en un partit molt ben jugat però sense premi.

A dues jornades del final conservar el sisè lloc és ja una qüestió d’orgull. No serà possible si no s’aconsegueix la victòria d’aquí a quinze dies en la visita a Sabadell.

Alineació: Rubén Llordella, Jordi Díaz, Ginés Alonso, Óscar Llano, Sergio Martínez, Juanjo García, Albert Encabo, David Peña, Marc Cruz, Leo Senosiain, Carlos Gadea, Javi Aguilar, Cristian Núñez, Marcos Guzmán, JJ Aymerich.