CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 7

CN SANT ANDREU 7 – UE HORTA 9
Els partits entre el Sant Andreu i l’Horta, com a bons derbis històrics, acostumen a ser un espectacle waterpolístic de primer nivell a la lliga màster, sempre i quan els dos equips es presentin amb l’artilleria pesada. Aquest any, ningú dubta que l’Horta és un dels màxims favorits per endur-se el títol donada la immensa qualitat de la plantilla que té i el potencial esportiu que presenta cada dijous. Amb això al cap, el partit no va decebre i el Sant Andreu va plantar cara mantenint les opcions de victòria fins al final, en un duel que, tot i la derrota, va ser dels més ben jugats per l’equip en el que portem de temporada.
El partit va començar bé pels nostres. Guzmán va aturar les primeres embestides visitants i el Sant Andreu es va avançar gràcies a un gol de Guiral en el primer minut (1-0). Poc després, un penal va permetre Ginés posar el 2-0. S’esperava, evidentment, la reacció visitant, que no es va fer esperar. El 2-1 va arribar en un nou penal, i el 2-2 en una acció de superioritat numèrica. El partit tenia ritme i vivacitat, i amb aquest marcador es va arribar al final del primer quart gràcies a que l’Horta va fallar un penal en els darrers moments.
El segon parcial va començar amb la mateixa tònica. En la primera acció, penal a favor del Sant Andreu que Encabo transforma en el 3-2. En l’acció pràcticament consecutiva, penal a favor de l’Horta que transforma l’equip visitant en l’empat a 3. Un home de més i un contraatac van permetre els visitants posar-se per davant en el marcador per primer cop (3-5), però una nova pena màxima va servir perquè el Sant Andreu no quedés despenjat i Pastor va poder marcar el 4-5. A mig minut del final l’Horta va recuperar els dos gols d’avantatge (4-6), però una canonada des de deu metres de Pastor que es va colar per l’angle llarg de la porteria defensada per l’ex-andreuenc Octavi Martínez va permetre l’equip arribar a la mitja part amb un desavantatge mínim (5-6).
Tot i que la igualtat en el  joc i en el marcador es mantenien, a partir del tercer quart la sensació general va ser que l’Horta prenia la iniciativa en el joc i que el Sant Andreu anava una mica a remolc. El primer gol de la part va ser visitant, en home de més (5-7) i semblava que les opcions d’empatar el partit s’anaven esvaïnt. Amb el pas dels minuts, però, el Sant Andreu va anar disposant d’oportunitats. A cinc minuts del final Encabo va fer el 6-7 en home de més, però dues accions ben trenades dels visitants van permetre que se n’anessin en el tantejador fins al 6-9, amb un màxim avantatge de tres gols que feia difícil pensar en capgirar el resultat. Un llençament afortunat de Pastor des de gairebé el mig del camp sobre la botzina final es va colar suaument a la porteria visitant arrambada al pal i s’arribava al final del parcial amb un 7-9 que feia concebre certes esperances.
En aquell  moment ningú no ho sabia, però aquest ja seria el resultat definitiu. En el darrer quart els dos equips van oferir un espectacle de generositat en el joc, sense guardar-se res, amb atacs ambiciosos i defenses efectives, lluitant els uns per arribar a l’empat i els altres per mantenir el seu avantatge o ampliar-lo. Només va faltar el gol. Al final el marcador ja no es va moure i els punts van volar cap al barri veí.
La setmana vinent l’equip visita la piscina de Marina Besòs per enfrontar-se al Sant Adrià.
Alineació: Marcos Guzmán, Óscar Llano, David Peña, Javi Aguilar, Ginés Alonso, Vicenç Pascual, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Sergio Martínez, Albert Encabo, Ramon Guiral, Emma Campos, Javi Belmonte, José María Ballesteros. Entrenador: JJ Aymerich