CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 12

CN ATLÈTIC BARCELONETA 9 – CN SANT ANDREU 12
El Sant Andreu es va retrobar amb la victòria després de tres derrotes consecutives a la lliga màster, en vèncer l’Atlètic-Barceloneta en partit disputat als Banys de Sant Sebastià, contra un equip que tot i ocupar un lloc a la zona baixa de la taula, es va mostrar combatiu i batallador i no va donar res per perdut en cap moment.
El partit va començar bé pel Sant Andreu. Un  llençament exterior ben col.locat en home de més i un contraatac, tots dos obra de Pastor, van posar un 0-2 inicial que feia florir l’optimisme. Però la flor inicial es va pansir aviat i dues errades defensives van propiciar que els locals empatessin a dos i deixessin les coses igual que al principi. Els nostres s’haguessin pogut avançar de nou amb un penal abans del final del primer quart, però el porter local li va endevinar la intenció a Peña.
El segon quart va començar de forma catastròfica. El Sant Andreu buscava amb eficàcia el joc interior i això va provocar nombroses jugades de superioritat que l’equip no va saber aprofitar. Ben preparats físicament, els mariners aprofitaven les sortides al contraatac per agafar a contrapeu la defensa andreuenca i plantar-se amb avantatge davant de Guzmán. Així van arribar, de forma consecutiva, el 3-2 i el 4-2. Un penal provocat per Encabo va permetre a Ginés posar el 4-3, però els locals van tornar a fer mal aprofitant una errada de marcatge per marcar el 5-3. A tres minuts i mig del final, però, jugada decisiva: Guzmán atura un u contra u a un davanter local i llença ell mateix una contra que acaba amb gol de Pastor (5-4). De poder perdre de tres gols es va passar a fer-ho només d’un, i l’equip va rematar la feina amb una nova contra per l’esquerra que Guiral va transformar en l’empat a 5 amb que es va arribar a la mitja part.
L’equip es va conjurar per prendre el control a partir del tercer temps tornant al waterpolo clàssic: atac ben obert, entrades diagonals, pilotes a la boia i llençaments als angles. Una fórmula tan antiga com eficaç que va donar resultat gràcies també a una major concentració en tasques defensives. Així, Encabo va fer el 5-6 des de la boia, i seguidament, ell mateix va tranformar un nou penal (5-7). El Barceloneta va tenir amor propi per marcar el 6-7, però el Sant Andreu havia trobat el filó del gol i no el va desaprofitar. Encabo va seguir actuant com una piconadora: va fer el 6-8 i el 6-10. Entremig, Guiral va marcar el 6-9 i un gol local en un xut ben ajustat en el darrer moment van deixar el marcador en 7-10 i el darrer parcial per disputar.
La dinàmica del partit havia girat a favor dels nostres i ja no va canviar. Els mariners van marcar primer (8-10), però Guiral va fer el 8-11 per evitar qualsevol reacció. El Sant Andreu controlava el ritme del partit i els tempos dels atacs. Els locals van marcar de penal el 9-11, però a un minut del final Pastor, amb una canonada exterior, va marcar el 9-12 definitiu que permetia, per fi, endur-se els tres punts.
L’equip inicia ara la recta final de la primera fase, amb cinc partits duríssims que determinaran el lloc final a la taula i el grup en el qual es jugarà a la fase final. La setmana vinent el Catalunya, actual campió, visitarà la piscina de Sant Andreu en un duel d’alt voltatge.
Alineació: Marcos Guzmán, Leo Seonosiain, David Peña, Emma Campos, Ginés Alonso, Vicenç Pascual, Juanjo Garcia, Ander Pastor, Sergio Martínez, Albert Encabo, Ramon Guiral, Carlos Gadea. Entrenador: JJ Aymerich