Debut dels màsters: PRIMER TRIOMF!

Water Polo BallCN SANT ANDREU 9 – CN L’HOSPITALET 5

CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 1

 

El Sant Andreu ha hagut de treballar molt per emportar-se la victòria en el primer partit de la temporada, rebent a casa un Hospi molt reforçat i que no recorda en res el del curs passat. De fet, tot apunta a que aquesta podria ser la tònica habitual aquest any, en una lliga amb rècord històric de participació (19 equips) i on l’objectiu de l’equip és lluitar per una de les quatre primeres places, que donen dret a lluitar pel títol en la segona fase.

El partit ha començat amb màxima igualtat. Poques ocasions però molta intensitat, sobretot defensiva, a les dues àrees. Algunes imprecisions pròpies de l’inici de curs han propiciat contraatacs perillosos en diverses ocasions, però amb poc encert; igualment ha passat amb les jugades de superioritat, que han estat desaprofitades pels dos equips. Poc abans del final del primer temps Aguilar ha pogut fer un xut forçat des de la banda esquerra que s’ha esquitllat per sota l’aixella del porter visitant i amb aquest solitari gol s’ha arribat al primer descans (1-0).

La segona part ha començat a veure els engranatges una mica més fluïds. Encabo ha marcat des de la boia el 2-0 i semblava que la cosa s’anava animant. Una expulsió en contra ha permès els visitants marcar el 2-1, però poc després el Sant Andreu ha tirat un contraatac acadèmic amb passada de banda a banda d’Aguilar i culminació excel.lent d’Encabo davant de porta (3-1). L’Hospi no s’ha arrugat i en una altra expulsió ha marcat el 3-2. Llordella ha aturat a boca de gol una clara ocasió visitant per evitar l’empat, i en el darrer sospir del parcial, Cruz ha marcat de xut creuat (4-2).

El tercer temps ha començat amb L’Hospitalet ambiciós i amb esperit de remuntada. Hi ha hagut diverses ocasions amb llençaments exteriors  que es perdien fora o eren aturats per Llordella. La defensa andreuenca s’ha multiplicat en les ajudes i això ha obert forats per sortir al contraatac amb més facilitat. Tot i això, el Sant Andreu ha trigat en fer forat i ho ha aconseguit amb un bon xut exterior d’Aguilar (5-2) i un gran gol de revés de Guiral, després de recollir un rebot i guanyar-li la partida al porter a boca de gol (6-2).

En un partit amb poc bagatge golejador semblava que quatre gols de diferència haurien de ser suficients per assegurar els punts, però el darrer parcial ha estat un seguit de desajustos defensius que han permès que es marquessin tres gols a cada porteria. Encabo ha marcat el 7-2 en una acció de pilleria després d’una expulsió acabada ràpidament amb la defensa descol.locada. L’Hospi ha fet el 7-3 amb un llençament precís i creuat, i poc després el 7-4 en una acció de superioritat. Encabo de revés ha marcat al pal llarg el 8-4 des de la boia amb una assistència divina de Belmonte. Poc després, Cruz s’ha tret de la màniga una canonada a l’escaire llarg per posar el 9-4. Sobre la botzina final, els visitants han marcat el 9-5 i el partit ha finalitzat amb la sensació d’haver hagut de treballar molt més del que indica el tantejador.

Amb el descans preceptiu per la diada de Tots Sants, la segona jornada es jugarà el dia 8 de novembre amb visita andreuenca a Terrassa.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Javi Aguilar, Javi Belmonte, Ginés Alonso, Cristian Núñez, Sergio Martínez, Leo Senosiain, Guillem Bonamusa, Vicenç Pascual, David Franco, David Peña, Marc Cruz, Marcos Guzmán, José María Ballesteros. Entrenador: JJ Aymerich