Molt bon empat dels màsters!

132265CAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 15

CN SANT ANDREU 5 – CN CATALUNYA 5

El Sant Andreu i el Catalunya han protagonitzat aquesta nit un partit espectacular en l’avantpenúltima jornada de la primera fase de la lliga màster. Els dos equips ho han donat tot a l`aigua i s’han repartit els punts en la lluita per accedir a la fase final de la competició.

Resultat a part, la lectura que es pot fer del partit mereix tenir en compte el seu desenvolupament. L’encontre ha començat amb un ritme infernal. El Sant Andreu buscava la porteria dels graciencs sense massa encert, anant de menys a més i amb excés de precipitació. Per contra, el Catalunya, liderat per l’exandreuenc Chema Abarca, provava el xut a porta a la mínima oportunitat, des de tot arreu i amb tots els recursos possibles, obligant a Guzmán a fer una exhibició de sabiduria sota pals. Fins i tot ha arribat a estavellar un penal al travesser. Amb tot, de manera pràcticament increïble, el primer temps ha acabat amb empat a zero, quan si hagués acabat amb empat a tres o quatre s’hagués pogut considerar normal.

La segona part ha canviat, bàsicament per una qüestió d’encert. El Sant Andreu ha trobat amb més facilitat Encabo a la boia i això ha permès tenir més exclusions a favor. En una d’aquestes accions la jugada ha acabat amb penal, que ell mateix ha transformat en l’1-0. El Catalunya ha empatat a 1 en la primera ocasió que ha tingut, amb un xut ajustat al pal. Però els nostres han viscut en aquest moment del partit els millors minuts en atac, i han pogut agafar un avantatge considerable. Aguilar ha fet el 2-1 amb una extraordinària vaselina; un contraatac de Guiral a passada de Guzmán ha significat el 3-1; i un nou llençament d’Aguilar ha servit per posar el 4-1. En aquest context el gran protagonista ha estat el porter visitant, que juntament amb els pals han evitat que l’avantatge de gols pogués ser encara més gran. A la mitja part el partit tenia bona pinta.

Però en el tercer temps la truita ha girat. El Catalunya ha intensificat la seva defensa i ha passat a un pressing asfixiant que no permetia entrar pilotes amb facilitat a la boia. Els llençaments exteriors no trobaven destí i les jugades es finalitzaven amb massa pressa. Els graciencs han perseverat i han trobat el camí del gol amb  un penal que han transformat en el 4-2. La part ha estat brutal a nivell esportiu però parca en gols, ja que el porter visitant ha aturat un penal a Peña , i s’ha arribat al darrer parcial amb un marge de dos gols, massa estret per confiar-se.

El darrer quart ha estat vibrant. Els nostres han tornat a trobar joc interior i les oportunitats s’han anat succeïnt, però l’encert del segon temps no ha tornat. Quan Encabo ha marcat el 5-2 després d’una gran acció individual des de la boia, semblava que tornava la tranquil.litat. Però el Catalunya s’ha fet l’amo dels astres i ha fet el que fins llavors no havia estat capaç de fer: marcar tres gols consecutius, dos d’ells de vaselina i un de contraatac. Amb el 5-5 al marcador, inesperat però guanyat a pols, tots dos equips han buscat una darrera ocasió que els permetés fer-se amb la victòria. I tots dos l’han tinguda, sense ser capaços de transformar-la. El partit semblava que es podia desllorigar quan a mig minut del final Encabo ha provocat un penal que podia ser definitiu, però el llençament d’Aguilar ha anat al travesser. Calia defensar la darrera embestida visitant per evitar la debacle, i un bloqueig defensiu ha posat punt i final a un partit trepidant que ningú ha sabut endur-se.

A dues jornades pel final de la fase, tot està per decidir. El Sant Andreu continua depenent d’ell mateix, però la igualtat a la classificació és màxima i qualsevol ensopegada es pot pagar molt cara. L’objectiu de quedar entre els sis primers per jugar la fase final passa per Martorell, on l’equip jugarà dijous vinent en un partit que es preveu, com sempre, complicat.

Alineació: Marcos Guzmán, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Juanjo Garcia, Sergio Martínez, Javi Belmonte, Albert Encabo, Guillem Bonamusa, Vicenç Pascual, Carlos Gadea, Marc Cruz, David Peña, Javi Aguilar, JJ Aymerich.