WP màster: Derrota ajustadíssima

LirolaCusso_CNSA_063 copyCAMPIONAT DE CATALUNYA MÀSTER, JORNADA 20
CW SANT ADRIÀ 5 – CN SANT ANDREU 4

Inesperada derrota del Sant Andreu aquesta nit a la piscina municipal, on ha jugat com a visitant contra el Sant Adrià, un rival plagat d’exjugadors del club i dirigit per l’exmàster andreuenc Vicenç Pascual. El pronòstic era clarament favorable als nostres a la vista de la classificació i del partit de la primera volta, però el Sant Andreu no està fent una temporada precisament regular pel que fa als resultats, i els adrianencs ja han avisat en determinats moments de la temporada que són capaços de treure punts de qualsevol piscina.

Així les coses, el partit ha començat amb ritme alt i possessions curtes. L’objectiu en defensa era lligar curt a Raúl Millán, la principal arma ofensiva visitant a la boia, i la feina, a mans de Guiral, s’ha fet prou bé. En atac, però, i com ja ve passant darrerament, costava trobar els tres pals i l’actuació a la porteria d’un altre ex de la casa, Guillem Tomàs, no ho posava fàcil. Al final, i després de molts minuts de tanteig, amb tres vaselines fallades i contraatacs errats a banda i banda, el Sant Adrià ha inaugurat el marcador de la mà de Xavi Pisa, un altre ex andreuenc que ha aprofitat una bona assistència des de la banda (0-1). Això ha esperonat el Sant Andreu que s’ha deixat de subtileses i delicadeses i ha buscat el gol amb una mica més d’empenta. Així ha arribat l’empat, aconseguit per Aguilar amb un cacau al llarg des de la posició de quatre (1-1). Ell mateix ha fet el 2-1 en la darrera jugada del primer quart, acabant amb autoritat una triangulació García-Guiral que li ha vingut a la mà.

La segona part ha començat molt millor que la primera. Les pilotes interiors a Encabo han començat a entrar amb més criteri i fruit d’això han arribat algunes expulsions a favor. En una d’elles Marcel Llordella s’ha quedat sol al segon pal i ha marcat amb serenitat després d’una gran assistència de Cruz (1-3). Eren els millors minuts del andreuencs, que han tornat a fer gol en un contraatac de tres contra dos dirigit per Gadea, que ha assistit Encabo, i aquest Guiral per fer l’1-4 a porta buida. Semblava, per tant, que tot estava sota control. En el darrer minut de la part, una pèrdua de pilota al mig del camp ha permès de nou Pisa encarar sol Rubén Llordella i fer el 2-4 amb que s’ha arribat a la mitja part.

I a partir d’aquí, de forma sorprenent i inexplicable, al Sant Andreu se li han fos els ploms. L’equip ha estat incapaç de marcar ni un sol gol en les dues parts que quedaven, i el Sant Adrià ha anat jugant les seves cartes per aproximar-se al marcador i posar la por al cos als nostres jugadors. Millán li ha girat a Guiral a la boia per fer el 3-4 de forma extraordinària en el moment més inoportú, i una jugada d’home de menys ha estat aprofitada pels adrianencs per fer l’empat a 4. Mentrestant, de mig camp en endavant res anava bé: homes de més acabats amb precipitació, passades interiors massa curtes, llançaments exteriors bloquejats o directament a fora… un recital de manca d’encert en tota regla.

En la darrera part la tònica no ha canviat. L’equip ho ha intentat tot però sense encert. Pals i porter han desbaratat les ocasions més clares i els contraatacs no arribaven a bon port. A mesura que anaven passant els minuts l’ansietat s’ha apoderat dels andreuencs i marcar un gol semblava una utopia. Així les coses, amb ben poca cosa el Sant Adrià es podia endur el partit, i així ha estat. Un contraatac de quatre contra tres l’ha culminat Millán per fer el 5-4 i en el temps restant ja no hi ha hagut res a fer. L’actitud ha estat la millor, però amb un bagatge de quatre gols a favor es fa difícil vèncer, i menys contra un equip, l’adrianenc, que ha tingut la paciència d’esperar el seu moment i no s’ha enfonsat quan pitjor li anaven les coses.

Amb aquesta derrota el Sant Andreu segueix sisè, però cada cop és més complicada l’opció d’atrapar algú de la part alta. A sis partits del final de la lliga, la setmana que ve toca viatjar a Terrassa. A l’anada els vallesans ven vèncer per 4-6.

Alineació: Rubén Llordella, Ramon Guiral, Ginés Alonso, Óscar Llano, Juanjo García, Javi Aguilar, Albert Encabo, Marcel Llordella, Iñaki Corbalán, Guillem Bonamusa, Leo Senosiain, Marc Cruz, Carlos Gadea, Sergio Martínez, JJ Aymerich.